Sürdürülebilirlik Konuşmaları 4 - Dünya Toprak Günü Etkinliği - Gıda Güvenliği için Toprak Kalitesi

Tarih: 5 Kasım 2018

Yer: Özyeğin Üniversitesi

Katılımcı: İç & Dış Paydaşlar

 

Amaç & Önem

Dünya Toprak Günü’nde “Toprak ve Gıda” başlığıyla düzenlenen etkinlikte gıda güvenliği açısından toprak kalitesinin önemi, sürdürülebilirlik kavramı üzerinden konuşuldu.

 

Genel Bilgi

  • * Gastronomi Bölümü Öğretim Üyemiz Tangör Tan ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden, Gıda Sosyoloğu Prof. Zafer Yenal konuşmacı olarak katıldı.
  • * Üretken ve sağlıklı toprak için “Sürdürülebilir Toprak Yönetimi kavramı gündeme getirildi.
  • * Yalnızca sağlıklı bir toprakta sağlıklı gıda temin edilebileceğinin altı çizildi.
  • * Karbon içeriğinde yapılacak düzenleme ile iklim değişikliğinin tarım sektörüne yönelik olumsuz etkilerinin hafifletileceği konuşuldu.