Sürdürülebilirlik Konuşmaları 4 - Dünya Toprak Günü Etkinliği - Gıda Güvenliği için Toprak Kalitesi
Tarih: 5 Kasım 2018
Yer: Özyeğin Üniversitesi
Katılımcı: İç & Dış Paydaşlar
Dünya Toprak Günü’nde “Toprak ve Gıda” başlığıyla düzenlenen etkinlikte gıda güvenliği açısından toprak kalitesinin önemi, sürdürülebilirlik kavramı üzerinden konuşuldu.
- * Gastronomi Bölümü Öğretim Üyemiz Tangör Tan ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden, Gıda Sosyoloğu Prof. Zafer Yenal konuşmacı olarak katıldı.
- * Üretken ve sağlıklı toprak için “Sürdürülebilir Toprak Yönetimi kavramı gündeme getirildi.
- * Yalnızca sağlıklı bir toprakta sağlıklı gıda temin edilebileceğinin altı çizildi.
- * Karbon içeriğinde yapılacak düzenleme ile iklim değişikliğinin tarım sektörüne yönelik olumsuz etkilerinin hafifletileceği konuşuldu.